Maak-een-eigen-windgong

Maak een eigen windgong

Luister naar de wind

Windgongen zijn er in vele verschillende soorten en maten en je kan deze personaliseren. Dit kindvriendelijk project zal je patio, tuin, balkon of buitenplekje opvrolijken!

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue PowerFlex)
- Touw
- 3 bellen
- 1 metalen ring
- Keramische ornamenten

GEREEDSCHAP:

- Schaar
- Doek

Maak-een-eigen-windgong-Materialen

 

Verzamel de materialen

Om je eigen windgong te maken heb je nodig secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue PowerFlex), touw, 3 bellen, 1 metalen ring, keramische ornamenten, schaar en een doek.

Maak-een-eigen-windgong-Stap-1

Stap 1

Kies de ornamenten uit

Plaats, voordat je aan de windgong gaat beginnen, de ornamenten op de tafel naast elkaar. Stel vervolgens het patroon samen voor je uiteindelijke resultaat.

Maak-een-eigen-windgong-Stap-2

Stap 2

Bevestig aan een touw

Steek een touw door de ornamenten om ze te bevestigen. Plaats het grootste stuk onderaan om daar een bel aan te lijmen.

Maak-een-eigen-windgong-Stap-3

Stap 3

Reinig de stukken

Nu gaan we de bellen aan de uiteindes lijmen die geluid zullen maken in de wind. Maar reinig eerst de bellen en de onderste ornamenten met een vochtige doek om stof te verwijderen.

Maak-een-eigen-windgong-Stap-4

Stap 4

Lijm de bellen I

Nu alle ornamenten zijn bevestigd en gereinigd, gaan we de bellen lijmen die het geluid gaan maken. Breng hiervoor een streepje secondenlijm aan (bijv. Loctite Super Glue PowerFlex) op het oppervlak van het ornament.

Maak-een-eigen-windgong-Stap-5

Stap 5

Lijm de bellen II

Druk nu de bel tegen het ornament met lijm aan en druk de oppervlaktes samen. Herhaal deze stap voor de andere bellen. Kan je de wind al bijna horen?

Maak-een-eigen-windgong-Stap-6

Stap 6

Bevestig de ringen

Na het bevestigen van de bellen hoef je alleen nog maar de touwen bij elkaar te brengen.  Knoop hiervoor elke tros touwen aan een metalen ring. Gebruik 1 of meerdere ringen, afhankelijk van jouw smaak en ruimte om de windgong samen te stellen.

Maak-een-eigen-windgong-Einde

Stap 7

Hang de windgong op!

Hang deze bij het raam of in jouw tuin en luister naar het mooie geluid! Zet het naast je vogelhuis om meer vogels aan te trekken!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken