Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten

Maak een cintelblokbank voor buiten

Een originele cintelblokbank is het enige dat jouw tuin nodig heeft!

Maak deze creatieve cintelblokbank voor in de tuin. Het maken van eigen meubels kan erg belonend zijn. Jouw bezoek zal jouw ideeën willen kopieëren en zelf uitvoeren. Wees de eerste met deze creatie in de tuin!

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Montagelijm (bijv. Pattex One For All)
- Multiplexhouten plaat
- 14 cintelblokken
- 2 kussens

GEREEDSCHAP:

- Hamer
- Veiligheidsbril
- Veiligheidshandschoenen
- Kitspuit
- Waterpas

 

is getagd met

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Materialen

 

Verzamel de materialen

Voor het maken van deze bank heb je nodig montagelijm (bijv. Pattex One For All), multiplexhouten plaat (15mm dik, 120x45cm), 14 cintelblokken, 2 zitkussens (60x60cm), 2 kussens, hamer, veiligheidsbril, veiligheidshandschoenen, kitspuit en een waterpas.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-1

Stap 1

Plaats de stukken

Plaats, voordat je de blokken gaat monteren, alleen de eerste rij blokken om de afmetingen van de bank te bepalen. Wij raden aan om de blokken om en om te plaatsen waar het midden van het eerste blok in rij 1 tegen het eerste blok in rij 2 wordt geplaatst, zoals het leggen van laminaat. Dit zorgt voor een stevige structuur.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-2

Stap 2

Lijm de eerste rij I

Als de volgorde van de blokken klaar is kan je ze aan elkaar lijmen. Breng dotten montagelijm aan (bijv. Pattex One For All) op de wijdere kant van een blok en lijm deze aan een ander. Druk de oppervlaktes 20 seconden tegen elkaar aan. Laat ze één uur drogen.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-3

Stap 3

Lijm de eerste rij II

Herhaal deze stap voor de overige blokken tot je de eerste rij blokken helemaal hebt gelijmd. Laat het nu 1 dag drogen.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-4

Stap 4

Maak twee halve blokken

Doe je veiligheidsbril op en trek je veiligheidshandschoenen aan en breek twee blokken doormidden. Breng verticale streepjes lijm aan (bijv. Pattex One For All) op de goede zijdes en vul de gaten van de bank op. Laat het 's nachts drogen.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-5

Stap 5

Plaats de tweede rij I

Nu de eerste rij droog is, gaan we de tweede rij plaatsen. Begin door de hele blokken op de halve blokken te plaatsen om je structuur steviger te maken.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-6

Stap 6

Lijm de tweede rij II

Breng verticale streepjes lijm aan (bijv. Pattex One For All) op de bovenkant van de blokken van de eerste rij. Plaats eerst de blokken aan de kant van de muur.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-7

Stap 7

Lijm de tweede rij III

Om de tweede lijn van de bovenste rij te lijmen kan je naast het aanbrengen van lijm aan de bovenkant van de onderste blokken, ook verticale streepjes montagelijm aan de zijkant van de achterrij aanbrengen. Laat deze 's nachts drogen.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-8

Stap 8

Lijm de houten plank

Lijm het hout op de structuur. Breng hiervoor grote dotten montagelijm aan (bijv. Pattex One For All) op de hoeken van de bovenkant van de blokken. Je kan ook kleine dotten aan de zijkanten aanbrengen.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Stap-9

Stap 9

Waterpas maken

Plaats hierna voorzichtig het hout op de blokken en druk deze aan. Gebruik de waterpas om het evenredig vast te zetten en om de lijm evenredig te verspreiden.

Maak-een-cintelblokbank-voor-buiten-Einde

Stap 10

Plaats de kussens

Het enige dat je nog hoeft te doen is kussens op de bank te leggen en ervan te genieten! Perfect om te ontspannen en te kijken naar de vogels in je vogelhuisje!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken