Maak-zelf-een-koperstenen-tafel

Maak je eigen koperstenen tuintafel

Bouw je eigen tafel gemaakt van koper en steen om je tuin een orginele look te geven.

Koper en steen passen perfect bij elkaar op elk moment. Kijk daarom naar deze leuke DIY-tafel voor je tuin. Plaats deze tafel met de mooie combinatie van materialen in je tuin en geniet van de luxueuze ontspanningsmomenten!

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Montagelijm (bijv. Pattex One for All)
- Houten lat
- Koperen tafel
- Een stenen plaat

GEREEDSCHAP:

Handzaag, Verstekbak, Veiligheidshandschoenen, Kitspuit, Liniaal, Schuurpapier, Doek, Potlood

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Materialen

 

Verzamel de materialen

Om de tafel te maken heb je nodig: montagelijm (bijv. Pattex One for All), een houten lat, koperen tafelbasis, een stenen plaat, handzaag, verstekbak, veiligheidshandschoenen, kitspuit, liniaal, doek en een potlood.

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Stap-1

Stap 1

Meet de koperen basis.

Voordat je begint aan jouw DIY-tafel is het belangrijk rekening te houden met de maten van de koperen basis. Meet de lengte en breedt van de basis waar je de steen op gaat plaatsen en noteer de afmetingen.

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Stap-2

Stap 2

Markeer de houten lat

De beste manier om er zeker van te zijn dat je tafel stabiel is, is een om frame te maken die je op de steen gaat lijmen. Dit frame moet precies passen in de koperen basis. Op deze manier hoef je de steen niet vast te lijmen en kan je de plaat veranderen wanneer jij wilt. Meet en markeer waar je de lat wilt zagen met de afmetingen van de koperen basis.

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Stap-3

Stap 3

Zaag het hout

Nu de markeringen zijn getekend trekken we de veiligheidshandschoenen an. Zaag de lat in kleinere stukken met de handzaag en de verstekbak om de frame te bouwen. Neem je tijd om perfect te zagen!

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Stap-4

Stap 4

Schuur en reinig

Voordat we de 4 zojuist gezaagde stukken gaan lijmen, schuren we eerst de zijkanten glad. Veeg ze daarna af met een doek om stof en vuil te verwijderen. Dit garandeert een betere hechting.

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Stap-5

Stap 5

Markeer de positie van het frame

Markeer de uiteindelijke positie van het frame op de stenen plaat met een potlood en lineaal. Plaats het in het midden zodat de tafel gecentreerd en gebalanceerd is.

Stap 6

Lijm het frame I

Nu komt het leuke gedeelte! Breng montagelijm (bijv. Pattex One for All) aan op de 4 latten en lijm ze één voor één op de zojuist getekende markeringen.

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Stap-7

Stap 7

Lijm het frame II

Druk, nadat je ze gelijmd hebt, op de latten en laat het 24 uur drogen. In de tussentijd kan je een perfecte plek voor de tafel uitkiezen in de woonkamer.

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Stap-8

Stap 8

Plaats de plaat op de basis

Als het frame is gedroogd gaan we de plaat op de basis plaatsen om je tafel tot leven te brengen. Plaats het voorzichtig en zorg dat het frame perfect past in de basis en druk de plaat aan tot deze op de koperen basis ligt.

Maak-zelf-een-koperstenen-tafel-Einde

Step 9

Ziet er mooi uit!

Nu heb je een mooie zelfgemaakte tafel. Perfect voor jouw leesmomenten of als je bezoek krijgt. Maak het vrolijker met een leuke vaas!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken