Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok

Maak een DIY-hondenhok voor in de tuin

Maak een eigen hondenhok met een hip dak!

Als je jouw hond een eigen comfortabele rustplek wilt geven, daag je dan uit om een hondenhok voor buiten te maken. Iedereen heeft zijn eigen plekje nodig, ook onze blaffende vrienden. Waarom geven we ze niet hun eigen hondenhuisje?

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

Montagelijm (bijv. Pattex One For All), Vervaardigde panelen, Houten latten, Houten hoeken, Schroeven, Buitenlak

GEREEDSCHAP:

Handzaag, Veiligheidshandschoenen, Elektrische schroevendraaier, Verfbak, Verfroller, Metalen lineaal, Meetlint, Kitspuit, Schuurpapier, Krant, Potlood, Doek

is getagd met

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-Materialen

 

Verzamel de materialen

Om een hondenhok te bouwen met een hip dak heb je nodig montagelijm (bijv. Pattex One For All), houten latten, houten hoekjes, schroeven, buitenlak, handzaag, verstekbak, veiligheidshandschoenen, elektrische schroevendraaier, verfbak, een verfroller, metalen lineaal, rolmaat, een kitspuit, schuurpapier, krant, potlood en een doek.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-1

Stap 1

Markeer de afmetingen voor het hok

Allereerst moet er worden bepaald hoe groot het hok zal worden. Kies de vloer- en zijafmetingen afhankelijk van de ruimte die jouw hond nodig heeft om comfortabel te liggen. Markeer de afmeting op een lat met een metalen lineaal en een potlood. Latten tussen het hok en de grond zullen het hok isoleren van kou en vochtigheid.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-2

Stap 2

Zaag de stukken

Markeer de latten en trek je veiligheidshandschoenen aan. Zaag de lat in kleinere stukken voor het hok met de handzaag en de verstekbak. Neem je tijd om perfect te zagen!

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-3

Stap 3

Schuur de stukken

Schuur alle afgezaagde kanten van de latten met schuurpapier. Reinig vervolgens de latten met een doek. Dit verwijdert zaagsel en stof.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-4

Stap 4

Schroef de delen samen I

Monteer het hok door twee vierkanten te maken met de net gezaagde planken en bepaal hiermee de eindpositie. Deze twee vierkanten worden de vloer en dakframes. Als je de eindpositie hebt bepaald, schroef de latten dan samen om deze twee afzonderlijke vierkanten te maken.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-5

Stap 5

Schroef de delen samen II

Zodra beiden vierkanten gemonteerd zijn, schroef dan de 4 pilaren vast om een hok te maken. Sluit het bouwwerk af met de latten die het dak zullen ondersteunen.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-6

Stap 6

Teken de muren

Zodra het bouwframe af is kan je deze als mal gebruiken om de vloer en muren te tekenen op de houten panelen. Maak twee muren met een driehoekige bovenkant om het dak er op te plaatsen, en maak een ingang in één paneel.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-7

Stap 7

Zaag de stukken

Zaag nu de net getekende muren met een handzaag en verstekbak, en draag je veiligheidshandschoenen.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-8

Stap 8

Schuur de stukken

Als alle delen gezaagd zijn moeten ze worden geschuurd met schuurpapier. Veeg ze af met een doek na het schuren om stof en zaagsel te verwijderen.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-9

Stap 9

Bevestig de muren

Plak verticale strips montagetape (bijv. Pattex One For All) op het bouwframe om de muren te bevestigen. Plaats dotten montagelijm op de horizontale panelen. Dit zorgt ervoor dat de regendruppels niet blijven kleven aan de lijm. Dit voorkomt beschadiging aan de lijm en hechting.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-10

Stap 10

Bevestig de muren

Bevestig nu de houten panelen voor de muren van het hok. Bevestig ze één voor één goed aan elkaar om spleten te voorkomen. Vergeet de ingang van het hok niet!

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-11

Stap 11

Bevestig de vloer en het dak

Herhaal de stappen voor alle latten totdat de vloer, muren en dak zijn gemaakt. Het is erg belangrijk dat de lijm correct bevestigd wordt (verticale lijnen op de verticale latten en druppels op de horizontale) voor een goede, lang houdende hechting.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-12

Stap 12

Bevestig de hoeken I

Nadat het dak, de vloer en de muren zijn bevestigd lijmen we de houten hoekjes vast. Plaats hiervoor montagelijm (bijv. Pattex One For All) aan de binnenkant van het hoekje.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-13

Stap 13

Bevestig de hoeken II

Plaats vervolgens hoekjes op elke hoek van het hok en druk deze 20 seconden aan. Laat het 24 uur lang drogen. Hoekjes houden lucht en water buiten.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-14

Stap 14

Lakken

Nu het hok gemonteerd is bedekken we de vloer met kranten. Breng een dunne laag transparante buitenlak aan op alle oppervlaktes. Laat het 24 uur lang drogen.

Maak-een-hip-dak-op-een-hondenhok-stap-Einde

Step 15

Klaar!

Het is klaar! Je hebt een hip dak op een hondenhok geplaatst en het resultaat mag er wezen!  

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken