maak-een-DIY-kerstboom

Maak een kerstboom voor aan de muur

Dit jaar gaat de kerstboom aan de muur.

Als je bent uitgekeken op de gewone kerstversieringen die je al jarenlang gebruikt en je wilt een eigen kerstboom maken, probeer dan dit project uit! Eindig het jaar met een stijlvolle kerstboom aan je muur. Met dit unieke stuk heb je meer ruimte in je woonkamer deze kerst!

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Snelle universele lijm (bijv. Loctite 60 sec. Universal Glue)
- Een stuk piepschuim
- 3 kartonnen tubes

GEREEDSCHAP:

- Handzaag
- Verstekbak
- Veiligheidshandschoenen
- Metalen lineaal
- Potlood

 

Maak-een-DIY-kerstboom-Materialen

 

Verzamel de materialen

Voor je zelfgemaakte kerstboom heb je nodig: snelle universele lijm (bijv. Loctite 60 sec. Universal Glue),  een stuk piepschuim (10 mm dik, 100×120cm), 3 kartonnen buizen met verschillende diameters, handzaag, verstekbak, veiligheidshandschoenen, metalen liniaal en een potlood.

Maak-een-DIY-kerstboom-Stap-1

Stap 1

Zaag de kartonnen buizen I

Begin het maken van je kerstboom door de buizen te zagen. Plaats de kartonnen buizen in de verstekbak en zaag stukken van verschillende groottes tussen de 15 en 25cm met de handzaag. Vergeet je veiligheidshandschoenen niet! Nadat de buizen voor de boom zijn gezaagd, heb je ook nog de stam nodig. Zaag daarom één van de grote tubes doormidden om de stam te maken. Zorg dat alle zaagranden schoon en glad zijn.

Maak-een-DIY-kerstboom-Stap-2

Stap 2

Teken de boom

Leg het piepschuim op je werktafel. Teken een driehoek op de plaat in de gewenste vorm. Zorg dat je ruimte overlaat voor de stam en gebruik de hiervoor gezaagde buis als referentie.

Maak-een-DIY-kerstboom-Stap-3

Stap 3

Ontwerp de structuur

Plaats de buizen op het piepschuim en maak er een driehoek van. Begin onderaan naar de top.

Maak-een-DIY-kerstboom-Stap-4

Stap 4

Lijm de buizen I

Als het ontwerp klaar is kan je buizen lijmen. Breng een druppel universele lijm (bijv. Loctite 60 sec. Universal Glue) aan op de onderkant van een buis en lijm deze vast op het piepschuim.

Maak-een-DIY-kerstboom-Stap-5

Stap 5

Lijm de buizen II

Doe dit met Alle buizen en lijm de buizen aan het piepschuim en ook aan de omliggende buizen. Doe dit langzaamaan en wees zeker van de positie. Als er buizen niet passen verwissel deze van plek of probeer met een andere buis. Herhaal dit proces tot dat de kerstboom is gevuld met buizen.

Maak-een-DIY-kerstboom-Stap-6

Stap 6

Lijm de stam

Nu de bovenkant van de boom klaar is gaan we de stam aanbrengen. Plaats een dunne streep universele lijm (bijv. Loctite 60 sec. Universal Glue) op de omtrek van de buis. Lijm de buis aan het piepschuim en druk deze 60 seconden aan. En..... klaar!

Maak-een-DIY-kerstboom-Stap-7

Stap 7

Lijm het board aan de muur

Nu is het tijd om de boom aan de muur te hangen. Aangezien het niet het hele jaar kerst is het handig de boom op te hangen met dubbelzijde tape zodat je de boom er straks eenvoudig af kan halen zonder de muur te beschadigen. Plaats hiervoor de strips langs het gehele bord en plak deze tegen de muur en druk een paar seconden aan.

Maak-een-DIY-kerstboom-Einde

Stap 8

Vrolijk Kerstfeest!

Nu is het echt kerst en jouw zelfgemaaktekerstboom ziet er fantastisch uit! Versier de boom met versieringen die je kan vinden in huis. En mocht je niet genoeg hebben kan je je eigen kerstballen maken!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken