maak-DIY-kerstversiering

Maak kerstversieringen van kapotte CD's

Versier je huis met originele zelfgemaakte kerstversieringen!

Neem je DIY  kerst versiering naar een nieuw level.  Het is zeer waarschijnlijk dat je oude kapotte cd's hebt liggen. Gebruik deze en wordt creatief!  De kerst versiering zal je boom kleurrijke, glinsterende en vrolijk uiterlijk geven.

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex)
- Zilveren kerstbAllen
- Oude CD's
- Stoffen kerstlinten

GEREEDSCHAP:

- Schaar

 

is getagd met

Maak-DIY-kerstversiering-Materialen

 

Verzamel de materialen

Voor je DIY kerstversiering heb je nodig secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex), zilveren kerstballen, oude CD's, kerstlinten en een schaar.

Maak-DIY-kerstversiering-stap-1

Stap 1

Knip de cd's

Je eigen kerstversieringen maken geeft je woonkamer een knusser gevoel voor als de familie samenkomt. Begin met het versieren van de kerstballen door oude CD's in kleine stukken te knippen, niet groter dan 2cm.

Maak-DIY-kerstversiering-stap-2

Stap 2

Stel de verschillende stukken samen

Stel de verschillende stukken samen nadat je ze geknipt hebt. Dit geeft je een overzicht van hoeveel stukken je hebt en je kunt de beste stukken uitkiezen. Wij geven de voorkeur aan kleinere stukken voor een egalere versiering, maar je kan ook grote stukken gebruiken als je een grote kerstbal hebt.

Make-DIY-Christmas-ornaments-Step-3

Stap 3

Lijm de stukjes I

Als je eenmaal je favoriete stukken hebt gekozen brengen we kleine druppels secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex) aan op de de voorkant van het stuk. Lijm het vast op de kerstbal. Druk 10 seconden aan. Het eerste stuk zit erop en het ziet er goed uit!

Maak-DIY-kerstversiering-stap-4

Stap 4

Lijm de stukjes II

Herhaal het proces met de overige stukjes. Het lijkt mischien veel werk maar met geduld en toewijding gaat het je lukken. Vraag anders aan familie en/of vrienden om je te helpen voor nog meer kerstversieringen! Als je een laatste stuk gaat vast zetten, kijk eerst of het goed past voordat je het gaat lijmen. Als het niet past pak dan een ander stuk van de tafel.

Maak-DIY-kerstversiering--stap-5

Stap 5

Voeg een kerstlint toe

Als je eenmaal de kerstballen afhebt wil je ze ophangen, toch? Om dat te doen stellen we voor een rood stoffen lint door de ring te steken. Knip hiervoor een stuk lint af van 15cm. Steek het vervolgens door de ring en maak een simpele knoop.

Maak-DIY-kerstversiering-Einde

Stap 6

Hang ze op.

Nu kan je je DIY kerst versiering aan je kerstboom hangen of ergens in huis voor orginele decoratie! Weet je wat nog meer geweldig zou staan: een decoratieve ster met licht, perfect voor het seizoen!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken