Versier je kamer met deze zelfgemaakte spiegellijst

Versier je kamer met deze zelfgemaakte spiegellijst

Weerspiegel jouw creativiteit

Een goed geplaatste spiegel kan een kamer een heel ander uiterlijk geven. Maar een DIY spiegel kader kan wat meer persoonlijkheid geven in je kamer. Dit unieke idee zal je kamer een stijlvol uiterlijk geven. Je kan met verschillende materialen je spiegel decoreren.

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex)
- Spiegel
- Verschillende voorwerpen
- Afplaktape
- Witte spuitverf

GEREEDSCHAP:

- Kranten

 

is getagd met

DIY-kitsch-spiegellijst-Materialen

 

Verzamel de materialen

Om een kitsche spiegellijst te maken heb je nodig: secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex), een spiegel, verschillende voorwerpen die niet breder zijn dan 5cm, afplaktape, witte spuitverf en kranten.

DIY-kitsch-spiegellijst-Stap-1

Stap 1

Bescherm de spiegel

Nu is het tijd om een originele spiegellijst te maken! Zorg ervoor dat je spiegel schoon blijft tijdens het spuiten van de lijst en bedek de spiegel met kranten en afplaktape. Laat een marge over van 5cm zodat je makkelijk de voorwerpen vast kan maken.

DIY-kitsch-spiegellijst-Stap-2

Stap 2

Lijm de voorwerpen I

We komen meteen ter zake, want een spiegel versieren kost tijd. Breng een kleine hoeveelheid secondenlijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex) aan op elk voorwerp.

DIY-kitsch-spiegellijst-Stap-3

Stap 3

Lijm de voorwerpen II

Plak vervolgens de verschillende voorwerpen aan de spiegel verspreid over de hele lijst en druk ze 10 seconden aan. Wissel de verschillende maten en vormen af voor een afwijkend en creatief effect.

DIY-kitsch-spiegellijst-Stap-4

Stap 4

Verf de stukken

Bedek de werkplek met kranten en leg de spiegel hier op. Verf deze helemaal met de spuitverf. Schud de spuitbus goed voor gebruik. Spuit niet teveel verf op eenzelfde plek, dit kan verfvlekken veroorzaken. Het is beter verschillende lagen aan te brengen. Laat het 24 uur drogen.

DIY-kitsch-spiegellijst-Stap-5

Stap 5

Verwijder de bescherming van de spiegel

Als het volledig is gedroogd, is het tijd om de bescherming van de spiegel af te halen en het eindresultaat te bekijken. Indien nodig, kan je een breskmes gebruiken om onder de objecten het papier te verwijderen. Als Alle kranten en afplakpapier er af zijn kan je eindelijk de spiegel bewonderen!

DIY-kitsch-spiegellijst-Einde

Stap 6

Plaats de spiegel

Kies een mooie plek uit in jouw huis om jouw zelfgemaakte lijst op te hangen! Of dit nu de slaapkamer is of in de ingang, jouw spiegel zal de kamer verlichten. Hang er een een mooie kapstok naast in de hal!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken