Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween

Maak een zelfgemaakte Halloweenkandelaar

Enge momenten komen er aan met deze zelfgemaakte Halloweendecoratie!

Creëer jouw persoonlijke DIY kaarsstandaard. Het perfecte idee voor je Halloween decoratie. Verzamel al je kleine standbeelden die je in huis hebt en maak je kaarsstandaard om de perfecte enge omgeving te maken voor je vrienden.

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Secondelijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex)
- Porseleinen figuurtjes
- Kandelaar
- Kaars
- Spuitverf

GEREEDSCHAP:

- Krant
- Doek

 

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Materialen

 

Verzamel de materialen

Om je eigen kandelaar te maken heb je nodig secondelijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex), porseleinen figuren, een kandelaar, een kaars, spuitverf, kranten en een doek.

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Stap-1

Stap 1

Ontwerp de kandelaar

Bepaal, voordat je begint aan de kandelaar, welke figuren je gaat gebruiken. Plaats de figuurtjes horizontaal om een samenstelling te maken. Plaats de grotere figuurtjes met een wijdere basis onderin. We adviseren dat het geheel niet hoger dan 35 cm wordt.

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Stap-2

Stap 2

Reinig de stukken

Als het ontwerp af is, is het van belang dat de te lijmen oppervlaktes schoon, droog en nauwsluitend zijn. Reinig hiervoor het contactoppervlak met een doek. Je kan ook schuren voor optimaal contact.

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Stap-3

Stap 3

Breng de secondelijm aan

We adviseren altijd op dezelfde plek lijm aan te brengen om fouten te voorkomen. Bijvoorbeeld altijd op de onderkant van het figuurtje. Breng een kleine hoeveelheid secondelijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex) aan op de te lijmen delen. Gebruik niet teveel lijm, net genoeg om het contactoppervlak te bestrijken.

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Stap-4

Stap 4

Lijm de figuurtjes

Nadat je lijm hebt aangebracht op het figuurtje plaats je het tegen het andere figuurtje aan en druk je 10 seconden stevig aan op het contactoppervlak. Herhaal dit proces voor alle figuurtjes.

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Stap-5

Stap 5

Lijm de kandelaar I

Nu alle figuurtjes aan elkaar gelijmd zijn, gaan we de kandelaar erbovenop lijmen met de secondelijm (bijv. Loctite Super Glue Power Flex). Breng een dunne laag lijm aan langs de omtrek van het contactoppervlak in een egale, gelijke streep.

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Stap-6

Stap 6

Lijm de kandelaar II

Plaats de kandelaar op de porseleinen figuurtjes en druk goed aan op het contactoppervlak voor 10 seconden. Nu is de kandelaar compleet!

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Stap-7

Stap 7

Verf de kandelaar

Om de kandelaar een griezelig uiterlijk te geven kan je deze zwart verven. Bedek de werkplek met kranten en leg de kandelaar er boven op. Schud de spuitbus goed voor gebruik en verf het geheel met zwarte spuitverf. Doe dit op een goed geventileerde plek. Laat het 24 uur drogen. De transformatie is geweldig!

Zelfgemaakte-kandelaar-voor-Halloween-Einde

Stap 8

Plaats een kaars

Als de kandelaar droog is kan je er een kaars in steken. Als je verder wilt gaan kan je ook feestversieringen maken!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken