How-to-install-a-toilet

installeer een toilet

Tijd om je badkamer te renoveren

Wil je je badkamer renoveren maar weet je niet hoe je een toilet kan plaatsen? Geen zorgen, het is makkelijker dan het lijkt! Wij begeleiden jou met deze simpele stappen zodat je het zelf kan doen met een perfect eindresultaat.

Wat heb je nodig

MATERIALEN

- Afdichtmiddel (bijv. Rubson Stralend Sanitair Pure White Hygiene)
- Nieuw toilet
- Plastic vulplaatjes

GEREEDSCHAP

- Platte schroevedraaier
- Schroefsleutel
- Breeekmes
- kitspuit
- Spons
- Rubberen handschoenen

is getagd met

How-to-install-a-toilet-Materials

Verzamel de materialen

Wat heb je nodig: voegkit (bijv. Rubson Stralend Sanitair Pure White Hygiene), plastic vulplaatjes, een wax aansluitmanchet, een platte schroevendraaier, een schroefsleutel, een breekmes, een kitspuit, een spons, rubberen handschoenen, afplaktape, een doek en natuurlijk, een nieuwe WC-pot!

How-to-install-a-toilet-Step-1

STAP 1

Voorbereiding

Sluit allereerst de watertoevoer naar de WC af en spoel de spoelbak leeg. Haal achtergebleven water weg met spons en papier. Gebruik rubberen handschoenen om bacteriële infecties te voorkomen. Zet de oude pot op de vloer op oude handdoeken om de vloer niet te beschadigen.

How-to-install-a-toilet-Step-2

STAP 2

Verwijder de watertank

Laten we beginnen! Draai de bouten los en ontkoppel de watertoevoer. Hijs de tank over de pot. Deze kan best zwaar zijn dus gebruik je benen om je rug te ontlasten.

How-to-install-a-toilet-Step-3

STAP 3

Verwijder de pot

Nu de spoelbak weg is, gaan we de pot verwijderen.
Gebruik de platte schroevendraaier en verwijder de kapjes op de schroeven die de pot aan de vloer bevestigen. Gebruik de schroefsleutel om de moeren los te draaien tot de pot los van de vloer is.

How-to-install-a-toilet-Step-4

STAP 4

Verwijder de oude kit

Nu de schroeven los zijn, gaan we de voegkit verwijderen. Gebruik het breekmes om de voegkitlijn tussen de WC en de vloer te verwijderen. Doe dit voorzichtig om de vloer niet te beschadigen.

How-to-install-a-toilet-Step-5

Stap 5

Verwijder de pot I

Nu de bouten eraf zijn, schommel de pot heen en weer om het aansluitmanchet los te maken en hijs de pot van de vloer. Gebruik hierbij je benen!

How-to-install-a-toilet-Step-6

Stap 6

Verwijder de pot II

Reinig het contactoppervlak met een vochtige doek. Verwijder enige resten kit en vuil met het breekmes. Stop een oude doek in de pijp zodat er geen gassen naar binnen worden geblazen.

How-to-install-a-toilet-Step-7

Stap 7

Plaats de nieuwe pot

Plaats een nieuw wax aansluitmanchet op de uitgang de nieuwe pot. Verwijder de oude doek uit de pijp en plaats de nieuwe pot op dezelfde plek als de oude. Zorg ervoor dat de gaten gelijk zijn en de eendennek op de juiste plek zit. Als de pot goed staat, schommel deze dan naar voor en achter om de wax aansluitmanchet op zijn plek te zetten.

How-to-install-a-toilet-Step-8

Stap 8

Schroef de nieuwe pot vast

Gebruik de schroefsleutel om de schroeven en moeren goed vast te draaien. Draai ze rustig aan, en wissel af tussen de moeren. Draai ze niet te stevig vast, anders kan je de pot breken.

How-to-install-a-toilet-Step-9

Stap 9

Plaats de doppen op de schroeven

Gebruik doppen die perfect passen voor betere hechting. Is dit niet het geval, kun je ze ook afdichten (met bijv. Rubson Stralend Sanitair Pure White Hygiene) en druk de koppen tegen de doppen om ze goed te hechten.

How-to-install-a-toilet-Step-10

Stap 10

Waterpas maken

Gebruik plastic WC-klemmen onder de pot om de pot waterpas te maken. Gebruik hier de waterpas voor!

How-to-install-a-toilet-Step-11

Stap 11

Plak de randen van de voeg af

Voor het beste afdichtresultaat wordt aangeraden om afdektape op de randen van de voegen aan te brengen voordat je ze afdicht.

How-to-install-a-toilet-Step-12

Stap 12

Hecht de WC-pot aan de vloer

Breng een flinke hoeveelheid voegkit aan (bijv. Rubson Stralend Sanitair Pure White Hygiene) om de hele basis van de WC-pot aan in het midden tussen de voegen van de onderkant van de pot en de vloer. Breng direct daarna een spray van zeepwater en strijk het glad met een passend stuk gereedschap. Verwijder afplaktape voordat de voegkit uithardt.

How-to-install-a-toilet-Step-13

Stap 13

Plaats de spoelbak

Plaats de bouten door de onderkant van de bak. Draai de moeren en sluitringen aan om de pot aan de spoelbak te bevestigen. Zorg dat de bak waterpas is. Zet hierna de deksel op de spoelbak. Plaats geen voegkit tussen de deksel en de bak.

How-to-install-a-toilet-Step-14

Stap 14

Sluit de WC aan

Draai de moer van de aanvoer aan en open de stopkraan opnieuw.

How-to-install-a-toilet-Final

Stap 15

Ziet er goed uit!

Als je de smaak te pakken hebt, lees dan hier hoe je een douchebak kunt plaatsen!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken