Create-garage-tool-rack

Maak een gereedschapsrek voor de garage

Een organizeerde garage met het gereedschap waar het hoort

Ben je het rondslingerende gereedschap beu? Maak een gereedschapsrek voor je garage voor nette opslag van je gereedschap en een nette garage! Je DIY-projecten zijn eenvoudiger omdat je al je gereedschap snel kunt vinden.

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Montagelijm (bijv. Pattex One For All)
- Multiplexplaat (15mm dik)
- 2 houten vierkanten
- Lak

GEREEDSCHAP:

Decoupeerzaag, Boor, 30mm boorkroon, Veiligheidshandschoenen, Kitspuit, Verfbak, Borstel, Waterpas, Metalen lineaal, Schuurpapier, Potlood, Doek

is getagd met

Create-garage-tool-rack-Materials

Verzamel de materialen

Je hebt nodig montagelijm (bijv. Pattex One for All), 1 multiplexplaat van 15mm dik, 2 houten vierkanten, lak, een decoupeerzaag, een boor, een 30mm boorkroon, veiligheidshandschoenen, een kitspuit, een verfbak, een borstel, waterpas, metalen lineaal, schuurpapier, een potlood en een doek.

Create-garage-tool-rack-Step-1

STAP 1

Markeer de stukken

Vaak kan je spreken van "één maat voor alles", maar hier niet. Het hangt af van de grootte van de garage en hoeveel stukken gereedschap je op wilt hangen, hoe groot het rek hiervoor moet zijn, etc. Je wilt geen leeg of te vol hangend rek hebben! Gebruik een potlood en lineaal en markeer de lengte voor het rek op de multiplexplaat. De minimale lengtes voor het bovenstuk moeten zijn 650 x 150 (lxb). Zo kan je er ten minste 3 gereedschappen aan hangen. Markeer vervolgens de afmetingen van de steunplanken die tussen de vierkantjes komen: 150x450mm.

 

Create-garage-tool-rack-Step-2

STAP 2

Zaag de stukken

Draag de veiligheidshandschoenen en zaag de zojuist gemarkeerde stukken met de decoupeerzaag. Wees voorzichtig en neem de tijd! Veiligheid is belangrijk en je wilt de zaaglijnen zo recht mogelijk hebben.

Create-garage-tool-rack-Step-3

STAP 3

Markeer de gaten

Gebruik een potlood en lineaal om de positie van de gaten te markeren waar je het gereedschap zal ophangen. Denk aan welk gereedschap je op wilt hangen om de afstand en lengte te bepalen. Een goed idee is om ze voor het rek te leggen zodat je kan zien welke afstand je moet aanhouden tussen de gaten zodat ze passen. Het moet er perfect uitzien, toch?

Create-garage-tool-rack-Step-4

STAP 4

Boor de gaten

Boor de gaten met de boor en kroon waar het gereedschap zal hangen. Trek je veiligheidshandschoenen aan! Boor de gaten aan de voorkant van de plank. Op deze manier zijn de gaten open en kan je het gereedschap van voren erin hangen. Handig!

 

Create-garage-tool-rack-Step-5

Stap 5

Zaag het rek

Trek je veiligheidshandschoenen aan en gebruik de decoupeerzaag om het rek te zagen op de zojuist gemarkeerde lijnen. Je wilt vast graag jouw pronkstuk snel aan de muur zien hangen, maar zaag met zorg en geduld zodat het er mooi uit ziet!

Create-garage-tool-rack-Step-6

Stap 6

Schuur en reinig de paaltjes

Verwijder stof en vuil na het zagen en boren zodat de lijm goed hecht. Schuur de paaltjes eerst en veeg ze daarna schoon met een doek.

Create-garage-tool-rack-Step-7

Stap 7

Markeer de houten vierkantjes

Bepaal de positie van de vierkantjes op het rek door lijnen te tekenen met het potlood en lineaal om ze perfect recht te maken.

Create-garage-tool-rack-Step-8

Stap 8

Lijm het eerste vierkantje

Breng een lijn montagelijm (bijv. Pattex One for All) aan op 1 vierkantje en lijm deze op het rek. Druk 10 seconden aan.

Create-garage-tool-rack-Step-9

Stap 9

Lijm de steunplank

Breng vervolgens montagelijm (bijv. Pattex One for All) aan op de steunplank en lijm het aan het rek en het daarop gelijmde vierkantje.

Create-garage-tool-rack-Step-10

Stap 10

Lijm het tweede vierkantje

Breng als laatste montagelijm aan op het andere vierkantje en lijm het aan het rek en de steunplank. Laat de constructie nu 24 drogen en verzamel al je gereedschap!

Create-garage-tool-rack-Step-11

Stap 11

Lak of verf het rek

Nu het rek af is en het er goed uitziet, geven we het een origineel uiterlijk voor we het op gaan hangen. Breng een laag lak of verf aan - jouw keuze!  

Create-garage-tool-rack-Step-12

Stap 12

Bepaal de positie aan de muur

Markeer een lijn met potlood en de waterpas om de plek van het rek te bepalen. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de vloer (en het plafond) zit zodat de het gereedschap vrij hangt!

Create-garage-tool-rack-Step-13

Stap 13

Hang het rek op

Breng verticale strepen montagelijm aan (bijv. Pattex One for All) op de achterkant van elke steunplank. Lijm de contructie door deze 10 seconden tegen de muur aan te drukken. Laat het 24 uur drogen.

Create-sliding-system-garage-system-Step-14

Stap 14

Hang het gereedschap op

Hang het gereedschap op dat je het meeste gebruikt. Begin nu met DIY-projecten! Begin door een mooie compostbak te maken!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken