Install-a-hanging-storage-Materials

Monteer touwplanken voor opslag

Vind hier originele opslag voor je kleding!

Ben je die ontplofte bom aan kleding in je kamer zat? Met dit eenvoudige stappenplan kan je zelf touwplanken maken om je kleding netjes te houden zoals jij wilt. Je kan ze ook voor allerlei andere doeleinden gebruiken.

Wat heb je nodig

MATERIALEN

Montagelijm (bijv. Pattex One For All), 2 houten latten van 80x30x1500mm, 8 houten palen (18mm diameter, 1m lengte), 3 meter touw (3mm dik), Verf

GEREEDSCHAP:

Boor, 18mm kroon, boortje van 5mm, Handzaag, Verstekbak, Kitspuit, Verfbak, Verfborstel, Schuurpapier K150, Afplaktape, Waterpas, Veiligheidshandschoenen, Metalen lineaal, Potlood, Doek

is getagd met

Install-a-hanging-storage-Materials

Verzamel de materialen

Je hebt nodig montagelijm (bijv. Pattex One For All), 2 houten latten van 80x30x1500mm, 8 houten palen van 18mm diatemeter en 1000mm lengte, 3 meter touw van 3mm dik, verf, een boor, 18mm kroon, 5mm boortje, handzaag, verstekbak, kitspuit, verfbak, verfborstel, schuurpapier, afplaktape, waterpas, veiligheidshandschoenen, metalen lineaal, potlood en een doek.

Install-a-hanging-storage-Step-1

STAP 1

Markeer de gaten

Om de hangende planken te maken gaan we eerst de twee latten voorbereiden die aan de muur komen te hangen. Gebruik een potlood en een metalen lineaal om de gaten te bepalen. Teken een lijn in de lengte en in het midden van de lat en markeer een gat elke 40mm. Markeer het eerste gat 10mm van het begin.

Install-a-hanging-storage-Step-2

STAP 2

Boor de gaten

Hecht de boorkroon op de boor en boor de zojuist getekende gaten en trek je veiligheidshandschoenen aan. De gaten zijn voor de touwplanken.

Install-a-hanging-storage-Step-3

STAP 3

Markeer de palen

Nu gaan we de palen zagen in kleinere palen. Markeer eerst secties van 300mm met het potlood en metalen lineaal.

Install-a-hanging-storage-Step-4

STAP 4

Zaag de paaltjes

Gebruik de verstekbak en veiligheidshanschoenen en zaag de paaltjes volgens de markeringen.

Install-a-hanging-storage-Step-5

Stap 5

Boor gaten in de paaltjes

Plaats een 5mm boortje in de boor en boor een gat van 5mm op de uiteindes van alle paaltje die zojuist zijn gezaagd. Zorg dat de gaten recht en parallel zijn.

Install-a-hanging-storage-Step-6

Stap 6

Schuur en reinig de paaltjes

Verwijder stof en vuil na het zagen en boren zodat de lijm goed hecht. Schuur de paaltjes eerst en veeg ze daarna schoon met een doek.

Install-a-hanging-storage-Step-7

Stap 7

Plak af

Plak de binnenkant van de gaten af en de achterkant van de latten. Dit voorkomt dat de te lijmen oppervlaktes worden geverfd. Verf vermindert kleefhechting.

Install-a-hanging-storage-Step-8

Stap 8

Verf de stukjes

Als je de plank wilt verven dan is nu het moment! Kies een kleur uit die goed bij de kamer past en verf alle stukjes. Of Alleen de latten of de paaltjes. Verf de achterkant van de latten niet, dit vermindert kleefhechting. Laat de verf 24 uur lang drogen

Install-a-hanging-storage-Step-9

Stap 9

Verbind de palen

Pak het touw en leg alle paaltjes naast elkaar om de plank te maken. Maak een knoop aan het begin en vóór en na elk paaltje. Dit voorkomt dat de paaltjes gaan bewegen en dat je spullen tussen de palen door vallen.

Install-a-hanging-storage-Step-10

Stap 10

Markeer de plek voor de latten op de muur

Gebruik de waterpas en een potlood en markeer de positie van de verticale latten op de muur. Houd rekening met de lengte van de touwplanken en hoe los of gestrekt ze gaan hangen.

Install-a-hanging-storage-Step-11

Stap 11

Lijm de latten aan de muur

Breng montagelijm aan (bijv. Pattex One For All) op de achterzijde van elke lat en leg ze tegen de muur op de getekende patronen en druk zo'n 10 seconden aan. Laat het 24 uur drogen en bedenk je ondertussen waar je de plank voor gaat gebruiken.

Install-a-hanging-storage-Step-12

Stap 12

Hang de plank

Breng montagelijm aan op de gaten waar je de planken gaat hangen voor meer stabiliteit en steek de palen in de gaten.

Install-a-hanging-storage-Final

Stap 13

Klaar!

Laat het 24 drogen en je hebt originele hangende touwplanken om je favoriete spullen op te zetten! Als je houdt van het organizeren van je huis, is dit adresbord voor jou!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken