Install-a-DIY-chalkboard

Viersier jouw kamer met een krijtbord

Mis niets!

Kijk hoe je je eigen DIY krijtbord kan maken om het uiterlijk van jouw kamer te verbeteren en onthoud al je taken! Je muur zal er creatief en functioneel uitzien. Aarzel niet om dit in jouw huis te plaatsen!

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Montagelijm (bijv. Pattex One For All)
- Houten bord
- Houten lijsten
- Krijtverf

GEREEDSCHAP:

Handzaag, Vestekbak, Kitpistool, Verfroller, Verfbak, Afplaktape, Waterpas, Rolmaat, Veiligheids handschoenen, Krant, Schuurpapier, Potlood, Doekje

 

is getagd met

Install-a-DIY-chalkboard-Materials

 

Verzamel de materialen

Voor de bouw van een DIY krijtbord heb je nodig montagelijm (bijv. Pattex One For All), een houten bord, houten lijsten, krijtverf, handzaag, verstekbak, kitspuit, verfroller, verfbak, afplaktape, waterpas, rolmaat, veiligheidshandschoenen, krant, schuurpapier, penseel en een doekje.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-1

Stap 1

Meet de oppervlakte van het krijtbord

Heb je besloten waar je het DIY krijtbord wilt plaatsen? In de keuken is de perfecte plek voor een boodschappenlijstje of je favoriete recept. Maar in de slaap- of woonkamer staat het leuk voor vriendennotities. Koop een bord met de juiste afmetingen. Meet vervolgens met de rolmaat de afmetingen van het bord. Deze heb je nodig voor de frame.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-2

Stap 2

De omlijsting aftekenen

Teken de afmeting van de omlijsting op de bord met behulp van een potlood en een rolmaat en zorg dat je genoeg lijst hebt om het gehele krijtbord te omlijsten.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-3

Stap 3

Zaag de omlijsting

Nu dat je de omlijsting hebt afgetekend met de juiste maten, trek je je veiligheidshandschoenen aan. Met behulp van de verstekbak en een handzaag zaag je de houten omlijsting in een hoek van 45º. Makkelijk toch? Schuur en reinig de stukken die je gezaagd hebt en zet ze even weg.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-4

Stap 4

Verf het bord I

Plak het bord af met afplaktape waar de omlijsting komt. Zorg ervoor dat je het op de juiste plaats afplakt. Plak je teveel af dan krijg je kale plekken (en dat ziet er niet zo mooi uit). Plak je te weinig af dan kan je omlijsting niet goed hechten. Neem daarom je tijd en dubbelcheck of de tape goed zit. Dek vervolgens de tafel af met kranten zodat de tafel zelf ongeschonden blijft.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-5

Stap 5

Verf het bord II

Nu dat geregeld en afgeplakt is, pakken we de verfroller en rollen we een laag krijtverf op de bord. Je zou ook magnetisch krijtverf kunnen nemen mocht je dat willen. Dan kan je ook magneten plaatsen op de muur naast het schrijven van tekst. Wanneer je klaar bent met verven laat het dan 24 uur drogen.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-6

Stap 6

Plaats de omlijsting I

Tijd om de houten omlijsting te plaatsen op het krijtbord! Reinig de onderkant van de omlijsting met een doekje en verwijder de afplaktape van het bord.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-7

Stap 7

Plaats de omlijsting II

Breng nu de montagelijm (bijv. Pattex One For All) lineair langs de houten profielen.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-8

Stap 8

Plaats de omlijsting III

Wanneer de montagelijm op de achterzijde van het profiel is geplaatst, plak het op de juiste plaats en oefen druk uit voor 20 seconden. Herhaal dit proces voor alle 4 profielen. Laat het daarna drogen 24 uur drogen.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-9

Stap 9

Markeer de positie van het bord.

Ben je blij met jouw krijtbord? Ziet er goed uit toch? Maar het moet nog opgehangen worden wil het nuttig zijn. Om er zeker van te zijn dat het goed gehangen wordt, markeer met een rolmaat, potlood en een waterpas waar en hoe het krijtbord gepositioneerd op de muur moet worden.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-10

Stap 10

Plaats het krijtbord op de muur I

Ga terug naar de werktafel en plaats montagelijm (bijv. Pattex One for All) lineair op de achterzijde van het krijtbord, laat een ruimte van 10 cm tussen elke lijn.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-11

Stap 11

Plaats het krijtbord op de muur II

Nadat de muur vrij van stof en verf is druk het krijtbord op de muur daar waar de aftekening geplaatst is en oefen druk uit voor 20 seconden. Controleer met een waterpas of het bord nog waterpas geplaatst is. Zo niet, herhaal je de laatste stap. Is het goed gepositioneerd laat het 24 uur drogen voordat je het bord in gebruik neemt.

Install-a-DIY-chalkboard-Step-12

Stap 12

Tijd om notities te plaatsen!

Jouw DIY kijtbord hangt aan de muur en nu is het tijd om deze vol te schrijven met notities! Heb je het in de buurt van een hoek geplaatst dan hang je een hoekplank, zodat je je kleurrijke krijt altijd bij de hand hebt.

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken