Do-a-mailbox-installation

Zet een brievenbus in de tuin

Post!

Maak je tuin af met een zelfgemaakte brievenbus die het huis oplicht. Personalizeer het en creëer een perfecte buitenatmosfeer. Deze brievenbus zal altijd een glimlach op je gezicht toveren als je post gaat halen. Je huis zal ook makkelijk herkenbaar zijn met de huisnummers.

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

Montagelijm (bijv. Pattex One for All), Houten balk, Metalen brievenbus, Huisnummers, Transparante lak, Schroeven met een grote kop

GEREEDSCHAP:

Handzaag, Verstekbak, Schroevendraaier, Waterpas, Kitspuit, Veiligheids- handschoenen, Rolmaat, Verfbak, Borstel, Kranten, Schuurpapier, Potlood, Doek

is getagd met

Do-a-mailbox-installation-Materials

 

Verzamel de materialen

Om een brievenbus te plaatsen heb je nodig montagelijm (bijv. Pattex One for All), een houten balk, een metalen brievenbus, huisnummers, transparante lak, schroeven, een handzaag, verstekbak, een schroevendraaier, een waterpas, een kitspuit, veiligheidshandschoenen, een rolmaat, een verfbak, een borstel, schuurpapier, een potlood en een doek.

Do-a-mailbox-installation-Step-1

Stap 1

Meet de brievenbus

Jouw voordeur verdient een echte brievenbus en je kan deze zelf maken! Kies een metalen brievenbus uit die je het leukst vindt en laten we beginnen! Begin door de afmetingen op te meten van de brievenbus. Maak vervolgens de passende afmetingen die de brievenbus staande houden in de grond.

Do-a-mailbox-installation-Step-2

Stap 2

Zaag de stukken

Voordat je de stukken zaagt moeten eerst de afmetingen op de houten balk worden gemaakt om ze goed te zagen. Zaag vervolgens de stukken met de handzaag in de verstekbak en draag je veiligheidshandschoenen.

Do-a-mailbox-installation-Step-3

Stap 3

Monteer de steunstructuur

Als Alle stukken gezaagd zijn is het tijd om de steunstructuur in elkaar te zetten! Gewone schroeven werken hier het beste voor een stevigere, duurzamere structuur. Gebruik de waterpas om de stukken recht te houden.

Do-a-mailbox-installation-Step-4

Stap 4

Lak de structuur

We gaan de structuur beschermen tegen weersomstandigheden. Bedek hiervoor eerst de werkplek met kranten. Breng vervolgens met een borstel een laag transparante buitenlak aan over de gehele structuur, maar laat de te lijmen delen ongelakt! Lak kan kleefkracht verminderen. Laat het 24 uur drogen.

Do-a-mailbox-installation-Step-5

Stap 5

Lijm de huisnummers

Lijm de nummers aan de brievenbus. Breng hiervoor een gelijkmatige streep montagelijm (bijv. Pattex One for All) aan in de vorm van de huisnummers. Lijm daarna de nummers op de bus en druk 20 seconden aan. Laat ze 24 uur drogen.

Do-a-mailbox-installation-Step-6

Stap 6

Lijm de brievenbus I

Als de brievenbus klaar is, reinig deze naderhand met een vochtige doek. Breng vervolgens montagelijm (bijv. Pattex One for All) aan op de bovenkant van de steunstructuur in evenwijdige lijmrillen.

Do-a-mailbox-installation-Step-7

Stap 7

Lijm de brievenbus II

Lijm vervolgens de brievenbus op de bovenkant van de steunstructuur en druk 20 seconden aan. Zorg dat de brievenbus gecentreerd staat, pas zo nodig aan. Laat het 24 uur drogen.

Do-a-mailbox-installation-Step-8

Stap 8

Dicht de brievenbus af

Als laatste wil je de post beschermen tegen vochtigheid en regen zodat deze niet nat wordt. Breng hiervoor een afdichtkit aan (bijv. Pattex One for All) om het oppervlak dat in contact staat het met hout af te dichten. Laat het 24 uur drogen.

Do-a-mailbox-installation-Step-final

Stap 9

Post!

Jouw brievenbus is geplaatst en je kan je post op een originele manier ontvangen! Overigens zal jouw huisnummer op de brievenbus er voor zorgen dat niemand jouw huis voorbij rijdt, vooral niet als je buitenverlichting werkt!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken