Do-a-complete-kitchen-sink-seal-job

Gootsteenvoegen opknappen

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest een hele gootsteen te voegen!

Als de gootsteen helemaal opnieuw gevoegd moet worden maar je hebt geen tijd omdat je vrienden bijna voor de deur staan, hebben wij de oplossing! Schaam je niet, je viezen voegen opknappen is eenvoudiger en sneller gedaan dan je denkt! Met deze simpele stappen krijgt je keuken een frisse, nieuwe look met voegen die als nieuw lijken.

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Voegkit (bijv. Rubson RE-NEW)

GEREEDSCHAP:

- Doek

is getagd met

Voeg-een-complete-gootsteen-Materialen

 

Verzamel de materialen

Om een gootsteen compleet te af te dichten heb je alleen kit nodig (bijv. Rubson RE-NEW) en een doek, meer niet!

Voeg-een-complete-gootsteen-1

Stap 1

Reinig de voegen

De voeg in kwestie moet schoon, droog en vrij zijn van vet, stof en losse deeltjes. Ontvet met de juiste cleaner. Spoel daarna grondig af met water en droog de oppervlakten.

Voeg-een-complete-gootsteen-2

Stap 2

Verwijder 2 - 3cm aan product

Voordat je het product voor het eerst gaat gebruiken raden we aan 2 - 3cm te uit te spuiten in een doek. Dit eerste stuk kan droog zijn en de kwaliteit verminderen van de kit.

Voeg-een-complete-gootsteen-3

Stap 3

Breng de kit aan

Verwijder het dopje van de kit (bijv. Rubson Re-New) en plaats de aanbrengkop op de voeg in een hoek van 45º op de voeg zodat de kop volledig contact heeft met beide kanten van de voeg. Knijp de kit uit de tube terwijl je deze over de voeg heen glijdt en laat het product contact houden met de kit om deze te bedekken.

Voeg-een-complete-gootsteen-4

Stap 4

Strijk de aangebrachte kit glad

Als de kit over de hele voeg is aangebracht glijd je het spuitmond weer over de voeg, ditmaal zonder druk, om het product egaal glad te maken.

Voeg-een-complete-gootsteen-5

Stap 5

Verwijder overtollige kit

Bij het gladstrijken van de kit kan het voor komen dat het sptuitmond overtollig product oppakt. Reinig deze eenvoudig met een natte doek.

Voeg-een-complete-gootsteen-6

Stap 6

Herhaal indien nodig

Als je niet 100% tevreden bent de nieuwe voeg kan je de kit direct verwijderen en het aanbrengproces opnieuw aangaan. Het enige dat je nodig hebt is een natte doek om de kit eenvoudig te verwijderen. De spuitmond kan je ook op deze manier reinigen.

Voeg-een-complete-gootsteen-7

Stap 7

Laat drogen

Laat de voeg drogen zodra je tevreden bent met het resultaat. Het beste is om deze minimaal 6 uur te laten drogen voordat deze kan blootgesteld worden aan water. Gebruik geen reinigingsproducten in de eerste 24 uur.

Voeg-een-complete-gootsteen-Einde

Stap 8

Zo goed als nieuw!

Je hebt een complete keukenvoeg vernieuwd en het resultaat mag er zijn. Gebruik het product ook voor de opfrissing van de voegen in je badkamer!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken