Do-a-complete-shower-seal-job

Kit de douche helemaal af

Een douche afkitten is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Ziet jouw badkamer er uit alsof deze uit een hotelbrochure komt? Maar wil je graag je voegen opknappen? In veel badkamers komen vieze, beschimmelde voegen voor en deze zijn makkelijk op te knappen. Je hoeft de oude voeg niet eens te verwijderen!

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Voegkit (bijv. Rubson RE-NEW)
- Montagelijm (bijv. Pattex One For All)
- Doucheplank

GEREEDSCHAP:

- Kitspuit
- Waterpas
- Doek

is getagd met

kit-een-hele-douche-af-Materialen

 

Verzamel de materialen

Om een douche compleet te kitten, heb je afdichtkit nodig (bijv. Rubson RE-NEW), montagelijm (bijv. Pattex One For All), een douchebak, waterpas, kitspuit en een doek.

kit-een-hele-douche-af-Stap-1

Stap 1

Reinig de voegen

De afdichtvoeg die wordt opgeknapt moet schoon, droog en vrij zijn van vetten, olie, stof en losse deeltjes. Verwijder vet met een toepasselijk reinigingsmiddel. Beschimmelde voegen moeten eerst worden gereinigd met een spons. Spoel af met water en droog daarna af met een doek.

kit-een-hele-douche-af-Stap-2

Stap 2

Verwijder de eerste 2-3cm kit

Verwijder de eerste paar cm aan kit in een doek voor het eerste gebruik.

kit-een-hele-douche-af-Stap-3

Stap 3

Breng het product aan

Je hoeft de oude voegen niet te verwijderen! Breng het product wel correct aan. Verwijder de dop van de kit (bijv. Rubson RE-NEW) en plaats de aanbrengkop in een hoek van 90º op de voeg, zodat deze de voeg compleet aanraakt. Knijp de kit uit de tube terwijl je deze over de voeg heen glijdt en laat het product contact houden met de kit om bedekt te worden. Kan niet makkelijker!

kit-een-hele-douche-af-Stap-4

Stap 4

Strijk de aangebrachte kit glad

Als de kit over de hele voeg is aangebracht glijd je het spuitmond weer over de voeg, ditmaal zonder druk, om het product egaal glad te maken. Overtollige kit wordt hierdoor in eventuelenog open holtes gedrukt.

kit-een-hele-douche-af-Stap-5

Stap 5

Herhaal indien nodig

Als je niet 100% tevreden bent met de nieuwe voeg kan je de kit direct verwijderen en het aanbrengproces opnieuw aangaan. Het enige dat je nodig hebt is een natte doek om de kit eenvoudig te verwijderen. Het spuitmond kan je ook op deze manier reinigen.

kit-een-hele-douche-af-Stap-6

Stap 6

Laat drogen

Laat de voeg drogen zodra je tevreden bent met het resultaat. Het beste is om deze minimaal 6 uur te laten drogen voordat deze nat kan worden. Gebruik geen reinigingsproducten in de eerste 24 uur.  

kit-een-hele-douche-af-Stap-8

Stap 7

Zet je badkamerproducten op je nieuwe badkamerplank

Terwijl het product droogt kan je je jouw beautyproducten opruimen! Breng een dot montagelijm (bijv. Pattex One For All) aan op beide steunen. Druk de plank op het oppervlak en laat deze 24 uur drogen. Plak de plank met power tape om deze op zijn plek te houden tijdens het drogen.

kit-een-hele-douche-af-Einde

Stap 8

Zo goed als nieuw!

Je hebt je badkamervoegen gerenoveerd en het resultaat mag er zijn! Maak gebruik van het materiaal dat je al hebt en vernieuw de voegen van je wasbak!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken