Repareer-een-deurkozijn

Dicht een deurkozijn af

Vervang de afdichtkit van jouw deurkozijn

Jouw achterdeur is blootgesteld aan alle soorten weersomstandigheden en na een paar jaar is de kit van de deurkozijn aan vervanging toe. In deze stappen leggen we uit hoe je een deurkozijn kan reperaren als een professional.

Wat heb je nodig

Materialen

- Afdichtkit (bijv. Pattex One For All)
- Rugvulling
- Houten staaf

GEREEDSCHAP

- breekmes
- Zaagplank
- Kitspuit
- Afvlakgereedschap
- Afvalbak
- Afplaktape
- Schuurpapier
- Emmer met zeep en water

is getagd met

Repareer-een-deurkozijn-Materialen

Verzamel de materialen

Je hebt nodig: afdichtkit (bijv. Pattex One For All), rugvulling, houten staaf, een breekmes, zaagplank, kitspuit, afvlakgereedschap, afvalbak, afplaktape, schuurpapier, emmer met zeep en water.

Repareer-een-deurkozijn-Stap-1

STAP 1

Reinig de onderdelen

Voordat je het deurkozijn gaat afdichten is het nodig de oppervlaktes te reinigen om de kit beter te laten hechten. Verwijder hiervoor eerst het oude kit door het uit te snijden met een breekmes. Je kan ook siliconenverwijderaar gebruiken. Veeg de opening vervolgens af met keukenpapier.

Repareer-een-deurkozijn-Stap-2

STAP 2

Plaats de rugvulling

Druk de rugvulling in de opening tussen het kozijn en de houten omlijsting. Plaats het twee keer zo ver naar binnen als de opening diep is. Gebruik de houten staaf om het op de juiste plek te krijgen.

Repareer-een-deurkozijn-Stap-3

STAP 3

Breng afplaktape aan

Plak het kozijn af langs de gehele opening om deze te beschermen tegen vlekvorming.

Repareer-een-deurkozijn-Stap-4

STAP 4

Bereid de kitspuit voor

Een kitspuit is handig, maar de tube moet hiervoor eerst voorbereid worden. Leg het topje van de tube op een stuk hout en snijd het met de breekmes.

 

Repareer-een-deurkozijn-Stap-5

STAP 5

Maak de voegkit gebruiksklaar

De voorbereidingen zijn bijna voorbij! Schroef het mondstuk op de tube en snijd het mondstuk op maat van de voegbreedte.  

Repareer-een-deurkozijn-Stap-6

STAP 6

Breng het product aan

Breng de afdichtkit (bijv. Pattex One For All) gelijkmatig aan in de opening. Gebruik dezelfde hoeveelheid langs het gehele kozijn. Neem de tijd en doe het rustig aan voor goede plaatsing van het product.

Repareer-een-deurkozijn-Stap-7

STAP 7

Vlak het uit

Strijk de kit glad voordat deze begint uit te harden. Gebruik hiervoor kitstrijker met een zeepoplossing. Strijk deze vervolgens over de kit heen met gelijkmatige druk.

Repareer-een-deurkozijn-Einde

STAP 8

Klaar!

Verwijder de afplaktape en dat is Alles! Jouw deurkozijn is zo goed als nieuw! Geniet nu weer van je tuin met de gerepareerde barbecue!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken