Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant

Knap de wastafel op

De wastafel opknappen was nog nooit zo eenvoudig!

Het is heel belangrijk om de siliconenvoegen in de badkamer te reinigen. Het laat de kamer er niet alleen mooier uitzien; schimmel kan allergische reacties en huidirritaties veroorzaken. Dit probleem is eenvoudig te verhelpen zonder de oude kit te verwijderen!

Wat heb je nodig

MATERIALEN:

- Afdichtkit (bijv. Rubson RE-NEW)
- Handdoekrek
- Schroeven

GEREEDSCHAP

- Schroevendraaier
- Waterpas
- Doek

 

 

Verzamel de materialen

Om de voegen op te knappen met afdichtkit heb je nodig afdichtkit (bijv. Rubson RE-NEW), een handdoekrek, schroeven, schroevendraaier, waterpas een een doek

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-1

Stap 1

Reinig de voegen

Voor je begint moet de voeg schoon, droog zijn en vrij zijn van vetten, stof en losse deeltjes. Ontvet oppervlakten met een passende reiniger. Erg beschimmelde voegen moeten eerst worden gereinigd. Spoel vervolgens af met water en droog de kit met een doek.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-2

Stap 2

Verwijder de eerste 2-3cm kit

Verwijder de eerste paar cm aan kit in een doek voor het eerste gebruik.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-3

Stap 3

Breng het product aan

Je hoeft de oude voegen niet te verwijderen! Breng het product wel correct aan. Verwijder de dop van de kit (bijv. Rubson RE-NEW) en plaats de aanbrengkop in een hoek van 90º op de voeg, zodat deze de voeg compleet aanraakt. Knijp de kit uit de tube terwijl je deze over de voeg heen glijdt en laat het product contact houden met de kit om bedekt te worden. Kan niet makkelijker!

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-4

Stap 4

Strijk de aangebrachte kit glad

Als de kit over de hele voeg is aangebracht glijd je het spuitmond weer over de voeg, ditmaal zonder druk, om hetproduct egaal glad te maken. Overtollige kit wordt hierdoor in eventuele nog open holtes gedrukt.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-5

Stap 5

Verwijder overtollig product

Bij het gladstrijken kan de applicator overtollig product oppakken. Verwijder dit eenvoudig met een natte doek na afloop.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-6

Stap 6

Herhaal indien nodig

Als je niet 100% tevreden bent met de nieuwe voeg kan je de kit direct verwijderen en het aanbrengproces opnieuw aangaan. Het enige dat je nodig hebt is een natte doek om de kit eenvoudig te verwijderen. Het spuitmond kan je ook op deze manier reinigen.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-7

Stap 7

Laat drogen

Laat de voeg drogen zodra je tevreden bent met het resultaat. Het beste is om deze minimaal 6 uur te laten drogen voordat deze nat kan worden. Gebruik geen reinigingsproducten in de eerste 24 uur.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-8

Stap 8

Verwijder de oude handdoekrek

Nu de wastafel weer straalt wordt het tijd de handdoekrek te vervangen. Schroef het oude rek los met een schroevendraaier.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Step-9

Stap 9

Monteer het nieuwe rek

Reinig de muur waar het oude rek hing met een natte doek. Monteer het nieuwe rek op de muur met een waterpas om deze horizontaal te monteren. Schroef het nieuwe rek op zijn plek met een schroevendraaier tot het goed vast zit.

Renew-bathroom-joints-with-sink-sealant-Final

Stap 10

Zo goed als nieuw!

Maak gebruik van het materiaal dat je al hebt liggen en knap de kit in je douche op!

Was dit artikel nuttig voor u?

Gerelateerde projecten

Meest bekeken